Welke schoenen trek jij deze zomer aan naar feestjes?

Welke schoenen trek jij deze zomer aan naar feestjes?

Nog niet over nagedacht? Niet zo gek, want meestal ga je hier pas over nadenken als het eerste feestje al voor de deur staat. Toch is het handiger om er nu alvast over na te denken, zodat je straks helemaal gereed bent voor al die gave feestjes in de lente en de zomer. Wist je dat er voor iedere gelegenheid in de zomerperiode eigenlijk wel ideale schoenen zijn? Welke soorten je dan het beste bij welke gelegenheid aan kunt trekken? Dat kun je hieronder lezen!

Materiaal dat ademt

In de zomerperiode stijgen de temperaturen, schijnt de zon vaker en heb je het sneller warm. Op het moment dat je voor schoenen kiest die gemaakt zijn van materiaal dat goed ademt, loopt dit veel fijner dan als je kiest voor materiaal dat niet goed ademt. Maak je best nog wel wat meters op een zomerdag, bijvoorbeeld omdat je op het bedrijf waar je werkt, best vaak langs verschillende kantoren loopt? Dan is het ook belangrijk dat je qua schoenen voor je werk hier ook rekening mee houdt. Ook een stukje bloot houden van je voet, is vaak wel zo fijn in de zomer, het geeft je toch een fris gevoel.

Voor iedere gelegenheid een schoen

Heb je een afwisselend sociaal leven? Ga je in de lente en zomer vaak naar een strandpaviljoen om daar lekker koffie te drinken? Dan zijn plateau sandalen bijvoorbeeld ideaal. Deze trek je (na een paar uur zonnen op het strand) gemakkelijk aan, ze zijn doorgaans waterdicht en zand glijdt er zo vanaf. Bovendien zijn de zolen bij deze schoenen vlak, waardoor je er gemakkelijk op het strand mee kunt lopen. Hou je er juist van om lekker over de boulevard te wandelen? Kies dan voor fijne pumps, hiermee kun je prima gezien worden op de zomeravonden op de boulevard. Hou je wel van chic op de zomeravonden en ben je ook wel van het minimalistische? Kies dan voor muiltjes, met muiltjes trek je gegarandeerd de aandacht, bovendien passen ze uitstekend bij de zomerperiode. Voor wie graag wil genieten van stijl gecombineerd met gemak zijn er de sandalen met hak. Hiermee profiteer je van het comfort van sandalen, maar laat je met de hak zien wel oog te hebben voor stijl.