Een hor zorgt voor verkoeling op zolder

Een hor zorgt voor verkoeling op zolder

Zomers kan de temperatuur aardig oplopen. Daarnaast worden we de laatste jaren ook steeds vaker geconfronteerd met hittegolven, die soms wel een week aan kunnen houden. Als je werkt of studeert op je zolderkamer, kan de temperatuur daar in de zomer flink oplopen. Dan wordt het lastig om prettig te kunnen werken of studeren op zolder. Met een hor voor je zolderraam zorg je voor koele, frisse lucht en hou je de insecten buiten!

Koele, frisse zolder

Werken of studeren op zolder, kan heerlijk zijn. Een fijne werkplek op zolder geeft rust en je kunt er ongestoord aan de slag. De zolder is echter wel het hoogste punt van het huis, waar het behoorlijk warm kan worden in de zomer. Verkoeling en verfrissing zijn dan wel gewenst natuurlijk. Een hor voor je dakraam zorgt ervoor dat er constant frisse lucht binnen kan komen, zodat je de hele dag in een geventileerde ruimte kunt werken. Hierdoor kun je jaarrond en op ieder moment van de dag, heerlijk op zolder werken.

Insecten en pollen komen niet binnen

Spinnetjes, vliegen en wespen; je wilt ze niet op zolder hebben. Een hor is hiervoor de ideale oplossing. Doordat de gaatjes van de hor zeer klein zijn, kan hier geen enkel diertje door naar binnen. Jij hoeft dus nooit bang te zijn voor bijvoorbeeld een irritante wesp die het heeft voorzien op je glas cola. Heb je last van hooikoorts? Dan kan een hor ook uitkomst bieden in sommige gevallen. Pollen passen namelijk niet door de zeer kleine mazen van het pollenwerende gaas, waardoor jij altijd klachtenvrij op zolder kunt werken.

Simpel te monteren

Een hor hang je in een paar minuten op. Vervolgens ben je meteen beschermd tegen ongedierte en pollen. Je kunt je raam nu openzetten wanneer jij dit wilt. Je kunt er bijvoorbeeld op een hete zomerdag voor kiezen om ’s morgens vroeg alvast het raam open te zetten, voordat je gaat ontbijten. De koele, frisse lucht stroomt alvast binnen, zodat jij na het ontbijt kunt genieten van een heerlijke werkplek. Ideaal toch? Je kunt er ook voor kiezen om in de zomer permanent het raam open te laten staan. Je hoeft met een hor immers nooit bang te zijn voor steekwespen die binnenkomen en je weet dan zeker dat je altijd kunt beschikken over een goed geventileerde ruimte.