Waarom is Ajax zo’n populaire club?

Waarom is Ajax zo’n populaire club?

Valt het jou ook op dat heel veel mensen fan van Ajax zijn? Deze voetbalclub uit Amsterdam is niet alleen razend populair in Nederland, ook in het buitenland kan Ajax rekenen op heel veel fans. Heb jij jezelf weleens afgevraagd waarom er toch zoveel mensen fan zijn van deze club? Wij hebben de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet!

Historie

In 1894 werd deze voetbalclub opgericht, nog wel onder een andere naam; ‘Union’. Vervolgens onderging de club een naamsverandering en werd omgedoopt tot ‘Footh-Ball Club Ajax’, jawel, inclusief de verkeerde spelling. In deze naam kwam dus wel al de naam van de Griekse held ‘Ajax’ voor. Uiteindelijk werd de naam afgekort tot ‘Ajax’, dat gebeurde precies in het jaar 1900. Ajax kwam pas in 1911 in de hoogste divisie terecht, waar het overigens ook later weer uit degradeerde. Ajax was dus niet meteen die grote, succesvolle club die het later werd. De ‘gouden jaren’ van Ajax vonden plaats tussen 1965 en 1973 waarin ze maar liefst driemaal de Europacup 1 wonnen. In 1995 pakte ze nog eens de Europacup 1, waarbij Ajax ook nog eens wereldkampioen werd. Een prachtige historie dus! Ajax heeft schitterende spelers voortgebracht, natuurlijk is de bekendste speler Johan Cruijff, maar ook speelde bijvoorbeeld Marco van Basten, Zlatan Ibrahimovic en Clarence Seedorf bij de voetbalclub uit Amsterdam.

Stadion

In 1996 werd de Johan Cruijff Arena geopend door de toenmalige koningin van Nederland; Beatrix. In dit stadion, dat gevestigd is in Amsterdam, kunnen bijna 56000 mensen zitten. In het stadion zijn ook 76 Skyboxen te vinden. Bij het stadion vinden we overigens ook een standbeeld van het boegbeeld van Ajax: Johan Cruijff.

Meedoen om de prijzen

Ajax is ook geliefd omdat ze altijd meedoen om de prijzen. In Nederland strijden ze altijd mee om het kampioenschap, in de beker doen ze normaal gesproken lang mee en ook internationaal komen ze de laatste jaren weer erg ver. Als fan is het natuurlijk wel zo fijn als er regelmatig wat te juichen valt. Ben je fan van Ajax, of zou je het wel willen worden? Bestel dan jouw Ajax-shirt online! Dit kun je bijvoorbeeld doen op Top5bestekopen.nl, waarbij er al een selectie voor je gemaakt is van de beste Ajax-shirts. Leuk om voor jezelf te kopen, maar zeker ook om cadeau te doen!