De nieuwste trends op het gebied van wonen

De nieuwste trends op het gebied van wonen

Wonen en woontrends krijgen elk jaar een nieuwe trend. Die kunnen per jaar of per seizoen verschillen. Natuurlijk ben je niet van plan om elke seizoen je woonhuis of interieur een complete verandering te geven, maar toch is het leuk om te weten welke trends hun intrede maken. Je woonhuis is de plek waar je tot rust wilt komen en waar je je comfortabel voelt. Ook is het belangrijk dat je gasten zich op hun gemak voelen als ze thuis bij je komen.

De woninginrichtingsindustrie is voortdurend in beweging, met steeds nieuwe trends. Veel mensen kiezen voor milieuvriendelijke meubels van duurzame materialen, of voor ge-upcyclede meubels die uit andere stukken zijn hergebruikt. Er is ook een trend naar meer minimalistische ontwerpen, met minder stukken, maar meer nadruk op kwaliteit en vakmanschap. Maar welke zijn enkele van de nieuwste woning trends?

Nieuwste woning trends 

De woninginrichtingsindustrie heeft de laatste jaren veel veranderingen doorgemaakt. Wat betekent dit alles nu voor woninginrichters? Het betekent dat er volop mogelijkheden zijn om in te spelen op de huidige trends en stukken te maken die bij de consument in de smaak zullen vallen. Een van de populairste trends is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Huiseigenaren kiezen ook voor meer minimalistische ontwerpen, met minder rommel en minder meubelstukken. Deze trend is vooral populair bij jonge mensen die hun eerste huis huren of kopen.

In tijdschriften, op de televisie of een online website met mijn woon inspiratie kun je zien wat de verschillende trends op het gebied van wonen zijn. Elk jaar zijn er verschillende trends die bijkomen en het kan dus moeilijk zijn om er eentje te kiezen die jij leuk vindt. Daarom is er hieronder een lijstje gemaakt van de opvallende nieuwste trends op het gebied van wonen:

1. Veelzijdigheid; woonkamers worden steeds veelzijdiger - ze kunnen zowel voor ontspanning als voor amusement gebruikt worden

2. Neutrale kleuren; neutrale kleuren zijn nog steeds populair, maar ook fellere tinten beginnen aan populariteit te winnen

3. Minimalisme; minimalisme is nog steeds een populaire trend, maar mensen beginnen er hun eigen persoonlijke accenten aan te geven

4. Kunst; kunst wordt steeds populairder, omdat mensen manieren zoeken om persoonlijkheid aan hun huis toe te voegen

5. Meubels; meubels worden minder traditioneel en meer eclectisch, met de nadruk op comfort en functionaliteit

Hoewel sommige van deze trends misschien te gewaagd zijn voor je persoonlijke smaak, is het toch leuk om een beeld te hebben van wat de huidige trends zijn. Op die manier kun je er je eigen persoonlijke tintje aan geven. Ook de populariteit van tv-programma's als Fixer Upper en Property Brothers hebben ervoor gezorgd dat er een hernieuwde belangstelling voor woningrenovatie en -decoratie aangewakkerd wordt, wat kan leiden tot een stijging van de verkoop van woninginrichting. 

Dus wat je stijl ook is, er is vast en zeker een trend te vinden die bij je past. Dit zijn slechts een paar van de nieuwste huistrends, maar kunnen een mooi uitgangspunt vormen als je toch van plan bent om je woning of interieur een andere look te geven.