5 redenen waarom je gravel moet bestellen voor je eigen tennisbaan

5 redenen waarom je gravel moet bestellen voor je eigen tennisbaan

Wat is tennis gravel?

Tennis gravel is een mengsel van verschillende soorten puin dat gemalen is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gemalen baksteen. Er zijn twee verschillende soorten gravel. Het ene gravel van 0 tot 2 millimeter wordt jaarlijks op de tennisbaan geplaatst. Dit noemen we het voorjaarsonderhoud. Het andere gravel is wat groter en is zo’n 1 tot 2 millimeter. Deze wordt gebruikt om de tennisbaan te herstellen. De kleur van een gravelbaan is roodkleurig.

Daarom moet je tennis gravel bestellen

Nu we weten wat gravel is, delen wij graag met jou waarom het een goed idee is om tennis gravel te bestellen.

1: Tennis gravel is goedkoop

Wanneer je een nieuwe tennisbaan wilt aanleggen of je tennisbaan wilt onderhouden, dan zijn de kosten natuurlijk erg belangrijk. Gravel is een populaire ondergrond voor tennisbanen omdat het relatief goedkoop is en daarom voordelig is voor de organisatie.

2: Goed voor de tennisballen

Gravel is een populaire ondergrond omdat het ook voor de balsnelheid en balsprong ideaal is. Wanneer een tennisbal de gravelgrond aanraakt, zal de bal met zo’n 59% vertragen. Dit geeft de tennisspeler extra tijd om te reageren en zo een betere slag te slaan.

3: Goed voor de natuur

Er is niks kunstmatigs aan een gravel tennisbaan. Het wordt namelijk gemaakt van oud puin. Dit is niet alleen goed voor de natuur, maar ook nog eens een manier van recyclen. Dubbel zo goed dus! Daarnaast is de tennis gravelbaan ook duurzaam omdat het erg lang meegaat. Een goede tennisbaan kan wel meer dan 20 jaar meegaan.

4: Tennis gravel is een professionele en populaire keuze

Soms is het goed om het eens even helemaal anders te doen en eruit te springen, maar vaak is het ook goed om gewoon voor de keuze te gaan die algemeen bekend en goedgekeurd is. Tennis gravel is zo’n ondergrond! Gravel wordt al sinds de negentiende eeuw gebruikt voor de ondergrond van tennisbanen en tot op de dag van vandaag is het nog steeds erg populair. Wist je bijvoorbeeld dat het beroemde toernooi Roland Garros in Parijs op tennis gravel wordt gespeeld?

5: Goed voor het warme zomerse weer

Gravel is vooral erg goed in warm weer. Er kan niet getennist worden op een gravelbaan wanneer het vriest. Daarom zie je ook vaak dat spelers uit de warmere landen zich ook als vissen in het water voelen op een tennis gravelbaan. Denk bijvoorbeeld eens aan Rafael Nadal en Juan Carlos Ferrer. Zij voelen zich erg comfortabel met het tennissen op een gravelbaan omdat zij daar veel op hebben kunnen oefenen in hun thuisland.

Goedkoop en snel online Tennis gravel bestellen bij Sport en Rekreatie