Waarom een kantoorinrichting zo belangrijk is

Waarom een kantoorinrichting zo belangrijk is

Als je medewerkers op kantoor goed wilt laten functioneren, is een juiste kantoorinrichting belangrijk. Door de mening van medewerkers omtrent de kantoorinrichting serieus te nemen, zul je merken dat dit leidt tot betere prestaties en een lager ziekteverzuim.

Goede kantoorinrichting werkt sfeer verhogend

Als je een kantoor voorziet van sfeerverlichting en leuke accessoires, zul je merken dat dit de sfeer ten goede komt. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het ophangen van mooie foto’s of schilderijen. Medewerkers zullen zich beter thuis voelen in een prettige werkomgeving, wat je terug zult zien in de resultaten. Het is ook raadzaam om de medewerkers te vragen om mee te denken als het gaat om sfeer verhogende accessoires. Hier kunnen soms verrassende ideeën uitkomen.

Kantoorinrichting voorkomt hoog ziekteverzuim

Een kantoor inrichten is iets wat je zorgvuldig moet doen. Kies voor bureaustoelen en bureaus die ergonomisch verantwoord zijn. Betrek medewerkers in een vroeg stadium bij de keuze voor bureaustoelen en bureaus. Er zijn kantoormedewerkers die acht uur of meer per dag doorbrengen op hun werkplek, hier is de keuze voor een bureaustoel en bureau, maatwerk. Door samen met een medewerker een keuze te maken voor een specifieke stoel of bureau, neem je samen deze beslissing. Een goede kantoorinrichting leidt op deze manier uiteindelijk tot minder fysieke klachten, wat gunstig is voor het ziekteverzuim. Doordat het ziekteverzuim laag ligt, hoeven andere medewerkers ook niet tijdelijk extra hard te werken, wat in een later stadium tot problemen zou kunnen leiden. Ook hoeven er geen uitzendkrachten ingehuurd te worden, waardoor deze kosten ook kunnen worden bespaard.

Kantoorinrichting kan visie van bedrijf versterken

Als je als bedrijf een visie hebt, kan een kantoorinrichting dit versterken. Als duurzaamheid bijvoorbeeld een belangrijk speerpunt is in je visie, kun je dit terug laten komen op kantoor. Je kunt in dit geval kiezen voor bijvoorbeeld gebruikte bureaustoelen en bureaus. Hiermee laat je duidelijk zien dat duurzaamheid niet alleen een kreet is, maar ook iets wat je echt terug laat komen in je bedrijf. Denk dus goed na over de inrichting van jouw kantoor, om te zorgen voor een productieve werkdag. Ook zul je op lange termijn klachten voorkomen.