Full service internetbureau

Full service internetbureau

Een full service internetbureau biedt tenminste de volgende diensten:

  • websiteontwerp;
  • websiteontwikkeling;
  • internetmarketing;

Websiteontwerp

Een website dient aantrekkelijk, overzichtelijk en toegankelijk te zijn, en het doel ervan goed invullen. De vormgeving dient de bezoeker uit te nodigen tot het verkennen van de website. Die dient een duidelijke structuur te hebben, die snel door de bezoeker kan worden begrepen. Een duidelijk menu is belangrijk en voor grotere websites daarnaast een zoekfunctie. Naast tekst dienen er foto's en eventueel video's en/of audio te worden gebruikt, niet alleen om een website aantrekkelijker te maken, maar ook hier geldt dat een plaatje meer zegt dan 1000 woorden. Een internetbureau heeft hiervoor vaak meerdere specialisten in dienst. Specialisten zijn vooral UX (User Experience) designers.

Websiteontwikkeling

Een website dient voor de onder houdbaarheid met moderne technologie├źn te worden ontwikkeld. Om te voorkomen dat een bezoeker ongeduldig wordt, dient een webpagina vlot te worden getoond. Er dient goed op SEO te worden gelet. Dat is gericht op goede resultaten met de zoekmachines. Een website kan er geweldig uitzien, maar moet dan wel vindbaar zijn. Omdat Google de belangrijkste zoekmachine is, zal de SEO zich daarop richten. We praten dan met name over het juist gebruik van zoekwoorden in de tekst. Verder over nuttige informatie, omdat Google dat hoog waardeert.

Internetmarketing

Bij internetmarketing gaat het om aan de man brengen van producten en/of diensten via het internet. Uiteraard is een hoge positie in zoekresultaten van Google daarvoor een voorwaarde. Een goed gebruik van zogenoemde backlinks speelt daarbij een belangrijke rol. Dat heeft weinig met websiteontwikkeling te maken en komt daarom hier aan de orde. Een informatieve en relevante tekst over een bedrijf op een andere website of blog, met daarin een backlink naar de eigen website van het betreffende bedrijf, heeft twee positieve effecten:

  • de promotie voor het bedrijf. Mensen lezen de tekst en klikken op de backlink, en komen zo bij de website van het bedrijf terecht;
  • goede backlinks tellen mee in de waardering door Google;

Conclusie

Een goed full service internetbureau is bekend met al de toe genoemde aspecten en nog veel meer. Bovendien biedt die pakketten voor het goed gebruik van backlinks.