Wanneer kun je een last minute vakantie boeken?

Wanneer kun je een last minute vakantie boeken?

Krijg je plots de ingeving om lekker op vakantie te gaan? Je hebt groot gelijk. Het leven is veel te kort om elke dag in eigen land door te moeten brengen. Indien je zo’n ingeving krijgt, is het advies om op zoek te gaan naar een geschikte last-minute vakantie.

Het last-minute aanbod is in de afgelopen jaren steeds uitgebreider geworden. Met dank aan de vele voordelen van zo’n vakantie. Ten eerste is het een voordeel dat je van hele scherpe prijzen geniet. De reisaanbieders willen graag alle reizen en kamers verkopen, maar dit lukt niet altijd. De reizen en kamers die op het laatste moment nog ‘over’ zijn, worden tegen lagere prijzen aangeboden. Dáár profiteer je van als je voor een last-minute vakantie kiest.

Ten tweede heb je uit allerlei soorten reizen en accommodaties de keuze. Je kunt zelfstandig een hotel en vlucht boeken, maar je kunt ook voor een pakketreis kiezen. Feit is dat je binnen het huidige last-minute aanbod heel veel kanten op kunt.

Last minute en super last minute

Als je een last-minute vakantie gaat boeken, kan er onderscheid worden gemaakt tussen last minute- en super last minutes vakanties:

-      Last minute: een last minute vakantie boek je bijvoorbeeld 2 weken van tevoren. Je geniet op dat moment al van lagere prijzen, maar je hebt wel iets minder keuze dan als je voor een ‘normale’ vakantie zou kiezen. De lagere prijzen maken uiteraard een hoop goed.

-      Super last minute: een super last minute vakantie boek je bijvoorbeeld 2 of 3 dagen va tevoren. Met zo’n boeking ben je echt van de allerlaagste prijzen verzekerd, maar je moet wel risico durven te nemen. De accommodatie(s) die je op het oog had, zitten mogelijk al helemaal vol.

Wanneer je je last minute vakantie precies boekt, is volledig aan jezelf. Uiteraard is een en ander ook afhankelijk van je situatie. Weet je nú pas dat je over een paar dagen op vakantie kunt? Check dan het aanbod van super last minutes. Indien je iets meer tijd hebt, kun je op je gemakje de last minute aanbiedingen in de gaten houden. Hoe later je boekt, hoe goedkoper je meestal op vakantie kunt gaan.