Kamperen tijdens je fietsvakantie in Beieren? Overnacht in Rothenburgobdertauber!

Kamperen tijdens je fietsvakantie in Beieren? Overnacht in Rothenburgobdertauber!

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een actieve vakantie, zoals een fietsvakantie. En waar kun je beter fietsen dan in het prachtige Beieren? Deze regio in Duitsland staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, charmante dorpen en interessante cultuur. Als je van plan bent om te gaan fietsen in Beieren, is een overnachting in Rothenburgobdertauber een absolute aanrader. Deze pittoreske stad biedt niet alleen een prachtige omgeving om te kamperen, maar heeft ook veel te bieden in termen van cultuur en geschiedenis.

Kamperen in Rothenburgobdertauber

Rothenburgobdertauber is een stad gelegen aan de Romantische Strasse, een populaire toeristische route in Beieren. Het is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland en trekt jaarlijks veel bezoekers van over de hele wereld. Maar naast de historische gebouwen en smalle straatjes, biedt Rothenburgobdertauber ook volop mogelijkheden om te kamperen.

In de omgeving van de stad zijn er verschillende campings te vinden, waar je je tent kunt opzetten of kunt overnachten in een camper. Deze campings zijn vaak voorzien van alle nodige faciliteiten, zoals sanitaire voorzieningen en een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast is het ook mogelijk om fietsen te huren op de campings, zodat je gemakkelijk de omgeving kunt verkennen. Je leest het; kamperen in Rothenburgobdertauber is een feestje!

Het verkennen van de omgeving

Rothenburgobdertauber zelf heeft genoeg te bieden om je een paar dagen bezig te houden. De stadsmuren en poorten zijn een bezoek waard, evenals de vele historische gebouwen, zoals het Rathaus en de St. Jakobskerk. Daarnaast zijn er tal van gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten.

Maar als je wat meer avontuur zoekt, is er ook genoeg te ontdekken in de omgeving van Rothenburgobdertauber. Zo kun je bijvoorbeeld een fietsroute volgen langs de rivier de Tauber, die je door idyllische landschappen en charmante dorpjes leidt. Ook het nabijgelegen natuurpark Frankenhöhe is een aanrader voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte bossen en heuvels.

Cultuur en geschiedenis

Naast de prachtige natuur heeft Rothenburgobdertauber ook veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. De stad staat bekend om zijn kerstmarkt en de jaarlijkse historische wandeling, waarbij je een rondleiding krijgt door de stad in middeleeuwse kledij. Daarnaast zijn er verschillende musea en tentoonstellingen waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de stad en de regio.

Een bezoek aan Rothenburgobdertauber is dan ook niet compleet zonder een wandeling over de stadsmuren, waarbij je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en de omgeving. Ook een bezoek aan de top van de toren van het Rathaus is een aanrader, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht.

Conclusie

Als je van plan bent om te gaan fietsen in Beieren, is een overnachting in Rothenburgobdertauber zeker de moeite waard. Deze charmante stad biedt niet alleen prachtige kampeerplekken, maar heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Of je nu houdt van natuur, avontuur of cultuur, in Rothenburgobdertauber vind je het allemaal. Dus pak je tent en je fiets en geniet van een onvergetelijke fietsvakantie in Beieren!