Hoe kun je makkelijk afvallen?

Hoe kun je makkelijk afvallen?

Sporten blijkt nog altijd een vaak ingezet wapen wanneer mensen willen afvallen. Men denkt dat wanneer er maar genoeg verbrand wordt tijdens het fitnessen, dat de kilo’s eraf vliegen. Maar heb je wel eens aan voeding gedacht? Afgaande op hoe het gewicht eraan is gekomen klinkt het veel logischer om hier iets aan te doen, namelijk je voeding. En dat is het ook, want snel afvallen begint allemaal met jouw eten en het kiezen van de juiste voeding. Gezonder eten en in minder grote hoeveelheden samen met de momenten en calorieën bepalen dat je gaat afvallen. Sporten is niet iets wat je dan helemaal moet laten, juist niet want dit helpt wel degelijk ook om nog sneller vet te verbranden.

Waarom willen mensen snel afvallen?

Het is zo dat mensen altijd snel resultaat willen zien wanneer er iets gedaan wordt. En dat is ook niet gek. Met afvallen is dat dan ook niet anders. Je wilt snel afvallen omdat je snel een mooi figuurtje wilt hebben of omdat je vakantie (en die bikini ook) steeds dichterbij komen. Daar wil je natuurlijk wel in passen. Maar is het wel realistisch om in een paar maanden jouw streefgewicht te bereiken?

Hoe snel kun je afvallen per week of per maand?

Het is niet zo dat je vanavond gaat slapen en morgen gelijk wakker wordt met 15 kilo minder. Zo werkt het niet. Toch is het wel degelijk mogelijk snel af te vallen. Op de juiste manier kun je zeker goede resultaten neerzetten. Hierbij moet je denken aan 1 kilo per week. Dit hangt dan natuurlijk af of je er ook bij sport. Snel afvallen kan alleen met voeding, sport je erbij zet je het wel nog net iets meer kracht bij. Per maand kom je dan ongeveer op 4 kilo uit zonder sporten en met sporten erbij iets meer. Verder heeft sporten natuurlijk nog veel meer voordelen zoals het opbouwen van meer kracht, spiermassa, conditie en je krijgt er meer energie van. Wanneer je precies wilt weten hoe je lichaam is opgebouwd dan kun je een weegschaal met analyse gebruiken. Hiermee weet je ook precies je vetpercentage.

Is snel afvallen een kwestie van voeding of sporten?

In feite is afvallen iets dat je met aanpassingen in je voeding gaat uitvoeren. Teveel voeding en calorieën zorgen er namelijk voor dat je zwaarder wordt. Er spelen nog meer processen een rol, zoals welke voeding je eet ( dit kan namelijk bepaalde hormonen activeren in je lichaam waardoor je sneller vet gaat verbranden) maar ook wanneer je eet, portiegrootte en de bepaalde producten die elkaar versterken in het proces om af te vallen.

Voeding neemt de leiding bij het afvallen

Snel afvallen ligt dan ook voor het allergrootste deel in je voeding. Je kan zelf het nodige aanpassen maar veel mensen weten niet hoe ze dit moeten doen. Het is daarom verstandig altijd een goed dieet in de arm te nemen en geen gekke diëten zoals dit dieet. Zo zal je sneller jouw streefgewicht bereiken met minder moeite.

Sporten is een aanvulling voor vetverbranding

Fitnessen, krachttraining, voetballen, tennissen, het zijn allemaal sporten waarbij je calorieën verbrand. Met name krachttraining helpt erg goed bij vetverbranding. Doordat je meer spiermassa ontwikkeld verbrand je tijdens en na je trainingen meer vetmassa.

Afvallen met een dieet of gewoon zelf goed opletten?

Het blijkt in de praktijk voor veel mensen toch nog niet zo makkelijk te zijn. Daarom wordt er ook vaak gebruikt gemaakt van een dieet. Toch is het zelfs dan niet altijd een succes. Hoe dit dan komt? Ze gebruiken de verkeerde diëten. Zo bestaan er nog een hoop diëten die teveel enkel op de calorieën letten en zolang er maar heel weinig gegeten wordt zou je wel gaan afvallen. Dat is ook wel zo maar wat dit soort diëten er niet bij vertellen is dat je bijna altijd weer aankomt na het volgen van zo’ crashdieet. Ook wordt er nog heel vaak de focus gelegd op vet. Dit terwijl vet weliswaar meer calorieën levert per gram dan koolhydraten of eiwitten, maar enorm gezond en belangrijk is voor je lichaam. Het gaat ook niet om het schrappen van vetten maar om je totale calorie inname die je per dag eet en hoe je hierin iets kunt minderen.

Wat eet je en hoeveel?

Mensen met veel overgewicht eten namelijk gewoon over het geheel gezien veel te veel. Koolhydraten en suikers doen veel meer schade wanneer het gaat om afvallen. Snel afvallen is dan ook het slim omgaan met je voeding, dit kun je met een goed dieet bijna altijd zo uitvoeren waardoor je ook snel een prachtig figuurtje bereikt.

Met welke diëten kun je snel afvallen?

Het valt zeker aan te raden je eigen boodschappen te doen. Dat wil zeggen dat je aan de hand van kennis, tips, adviezen en recepten te werk gaat. Hierdoor leer je ook meer van de gezonde voeding die er bestaat (en deze bestaat in overvloed, je moet alleen eventjes omschakelen). Een goede tip hierin is een koolhydraatarm dieet. Hier worden doorgaans de beste resultaten mee geboekt en maakt snel afvallen leuker dan andere diëten.