Waarom aanstekers bedrukken?

Waarom aanstekers bedrukken?

Dat het weggeven van promotiemateriaal en relatiegeschenken effectief is, weten we ondertussen wel: ruim 89% van de bevolking komt op een gemiddelde dag minstens één keer in aanraking met een promotioneel item. Dat is meer dan met reclame op tv en radio, waarmee respectievelijk 71% en 78% van de bevolking in aanraking komt.  

Mooie cijfers natuurlijk, maar hoe kan jouw bedrijf of organisatie hier nou zijn voordeel mee doen? Als het op promotionele items aankomt, dan is er één ding heel belangrijk: het item moet praktisch zijn. De ontvanger moet het item immers daadwerkelijk gaan gebruiken om in aanraking te komen met jouw logo. Denk maar eens aan het meest populaire promotie item: een bedrukte pen. Dit is natuurlijk een praktisch product bij uitstek. Het nadeel van bedrukte pennen is dat je na een gemiddelde beursdag ongeveer twintig verschillende pennen van verschillende bedrijven in je tas hebt zitten. Niet erg onderscheidend dus.

Een ander praktisch promotioneel item wat nog niet zo standaard is als een pen, is een bedrukte aansteker. Aanstekers worden door iedereen gebruikt. Natuurlijk zijn rokers de voornaamste doelgroep, maar ook niet-rokers gebruiken bedrukte aanstekers. Zo worden gasaanstekers in de zomer veel gebruikt om de barbecue aan te steken en in de winter worden ze gebruikt om gezellig een aantal kaarsjes aan te steken.

Eén van de voordelen van het bedrukken van aanstekers, is dat aanstekers over het algemeen een vrij plat oppervlak hebben. Dit maakt ze perfect voor een mooie bedrukking. Het drukoppervlak is hierdoor namelijk relatief groot, wat betekent dat jouw logo op een groot gedeelte van de aansteker bedrukt kan worden. Bij de bedrukking is het wel goed om te letten op de druktechniek waarmee de aansteker bedrukt wordt. Wordt de aansteker bedrukt met bijvoorbeeld een tampondruk of een zeefdruk? Dan ben je gelimiteerd tot het gebruik van een x aantal drukkleuren. Heeft jouw logo meer kleuren of wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van kleurovergangen? Dan kies je voor een aansteker waar in full color bedrukt op kan worden. Dit is vaak mogelijk bij druktechnieken als een digitale print of een doming.

Meer weten over het bedrukken van aanstekers? Kijk dan eens op de website van BudgetGift.nl. Hier vindt je een groot assortiment aanstekers tegen scherpe prijzen. Voorafgaand van je bestelling krijg je een voorbeeld te zien van hoe jouw logo op de aansteker bedrukt kan worden zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.