Occasions: wat zijn de voordelen en waar moet je op letten?

Occasions: wat zijn de voordelen en waar moet je op letten?

Heb jij een nieuwe auto nodig, of ben je van plan je eerste auto te kopen? Dan is er altijd de optie om te kiezen voor een occasion. Tweedehands auto’s worden op internet en bij bedrijven meestal occasions genoemd. Een tweedehands auto is meestal een stuk goedkoper en kan vaak nog lang mee. Zeker als je de auto gaat gebruiken als tussenstap, is het kopen van een occasion altijd een goed idee. Wat is een occasion precies? Wat is het verschil tussen occasion en tweedehands en wat zijn de voordelen? Dit en meer lees je hieronder.

Occasion en tweedehands

Het verschil tussen een occasion en gebruikte auto is simpel, deze is er namelijk niet. Occasions zijn precies hetzelfde als eerder gebruikte auto’s. Deze term klinkt alleen een stuk aantrekkelijker dan tweedehands of eerder gebruikt. Hierdoor zijn mensen sneller geneigd om deze te kopen en daarom zie je deze term veel vaker. Occasion betekent dus dat de auto ook meerdere vorige eigenaren kan hebben gehad.

Voordelen van occasions

Het voornaamste voordeel van een occasion over een nieuwe auto, is dat deze natuurlijk goedkoper is. Ook voor de verzekering kan het kosten besparen, waardoor het uiteindelijk een stuk voordeliger zal zijn. Het tweede voordeel is dat je direct de auto kunt kopen en hierin kun gaan rijden. Je hoeft niet lang te wachten voor de levering. Soms kan dit wel maanden duren. Heb je de auto zo snel mogelijk nodig? Dan is een occasion dus ook een goede optie. Tenslotte heb je meer vrijheid over waar en wanneer je de onderhoud laat gebeuren. Als je een nieuwe auto koopt, zitten hier vaak veel meer verplichtingen aan.

In veel gevallen is het dus slimmer om te kiezen voor een occasion. Wil jij ook een occasion auto aanschaffen en woon je in de buurt van Overijssel? Dan kun je een kijkje nemen bij bijvoorbeeld occasions Zwolle of occasions Kampen. Zorg wel dat je goed kijkt naar de staat van de auto. Je wil natuurlijk niet veel kosten maken aan het onderhoud van de auto. De winst en voordelen die je hebt bij de aanschaf, wil je natuurlijk niet meteen alweer kwijtraken.