Met Hemelvaartsdag iets origineels organiseren? Lees dan onderstaand blog!

Met Hemelvaartsdag iets origineels organiseren? Lees dan onderstaand blog!

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het organiseren van een activiteit op Hemelvaartsdag? En wil je graag iets origineels doen waar je collega's nog lang over zullen napraten? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit blog geven we je een aantal leuke ideeën voor Hemelvaartsdag en helpen we je op weg bij het plannen van een onvergetelijke dag!

Datum Hemelvaartsdag

Datum Hemelvaartsdag nu alvast in je agenda noteren? Deze heb je binnen een paar seconden online gevonden! Hemelvaartsdag valt altijd op de donderdag, 40 dagen na Pasen. Dit betekent dat Hemelvaartsdag in 2021 op 13 mei valt. Houd deze datum dus goed in gedachten bij het plannen van je activiteit.

Outdoor escaperoom

Een escaperoom is altijd een geweldig idee voor een teamuitje, maar waarom zou je het niet naar buiten verplaatsen? Organiseer een outdoor escaperoom waarbij teams verschillende opdrachten en puzzels moeten oplossen om de weg naar de uitgang te vinden. Je kunt ervoor kiezen om de escaperoom zelf op te bouwen, maar er zijn ook bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en je kunnen helpen bij het creëren van een uitdagende ervaring.

Picknick in het park

Als je het graag wat rustiger aan wilt doen, organiseer dan een gezellige picknick in het park. Vraag iedereen om wat lekkers mee te nemen en zorg zelf voor de picknickkleden en wat buitenspeelgoed zoals frisbees of ballen. Op deze manier kun je samen genieten van lekker eten, de natuur en elkaars gezelschap.

Workshop voor het goede doel

Wil je iets betekenen voor een ander op Hemelvaartsdag? Organiseer dan een workshop waarbij je geld inzamelt voor een goed doel. Denk bijvoorbeeld aan een workshop schilderen, koken of zelfs yoga. Vraag een expert op het gebied van de workshop om belangeloos zijn of haar kennis te delen en vraag de deelnemers om een vrijwillige bijdrage. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap: je steunt een goed doel én je hebt een gezellige en leerzame dag samen.

Sportieve uitdaging

Ben je en fanatieke sporter? Daag je collega's dan uit voor een sportieve activiteit op Hemelvaartsdag. Organiseer bijvoorbeeld een voetbaltoernooi, een bootcamp of een jeu de boules competitie. Maak teams en zorg voor leuke prijzen voor de winnaars. Op deze manier kunnen jullie niet alleen samen sporten, maar ook genieten van een gezonde dosis competitie.

Daghap route

Wil je graag culinair genieten op Hemelvaartsdag? Organiseer dan een daghap route! Verdeel de groep in kleine teams en geef elk team een routebeschrijving langs verschillende restaurants of cafés. Bij elk restaurant krijgen ze een hapje of een drankje, wat uiteindelijk samen een heerlijke maaltijd vormt. Op deze manier ontdekken jullie nieuwe plekken en kunnen jullie genieten van verschillende culinaire hoogstandjes.