4 inspiraties voor nieuwe kantoorwanden

4 inspiraties voor nieuwe kantoorwanden

In een kantooromgeving is het essentieel om een inspirerende en productieve werkomgeving te creëren. Een slimme zet hiervoor is om te investeren in nieuwe kantoorwanden. Deze wanden zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook echt bijdragen aan de sfeer en uitstraling van je kantoorruimte. In dit artikel delen we vier ideeën voor nieuwe kantoorwanden die je kunt overwegen, om zo je werkplek nog aantrekkelijker te maken voor jou en je team.

Moderne glazen wanden

Een van de populairste opties voor kantoorwanden zijn moderne glazen wanden. Glazen wanden geven kantoorruimte een open en ruimtelijk gevoel, waardoor het licht kan binnenkomen en de ruimte helder en uitnodigend maakt. Glazen wanden kunnen ook helpen om geluidsoverlast te verminderen terwijl ze toch een gevoel van verbondenheid tussen collega's creëren. Het toevoegen van glazen wanden aan vergaderruimtes, kantoorcabines en zelfs gangen kan een eigentijdse uitstraling geven aan een kantoorruimte. Bovendien kunnen glazen wanden worden aangepast met privacyfolie of patronen voor een persoonlijk tintje.

Houten wandbekleding

Een andere inspiratie voor nieuwe kantoorwanden is het gebruik van houten wandbekleding. Houten wanden stralen warmte en gezelligheid uit en kunnen kantoorruimte een natuurlijke en rustgevende uitstraling geven. Houten wandbekleding kan worden gebruikt in verschillende ruimtes, zoals vergaderzalen, receptiegebieden en kantoorcabines. Door te kiezen voor houten wandbekleding in verschillende kleuren en texturen, kun je een unieke en persoonlijke sfeer creëren in je kantoorruimte. Bovendien is hout een duurzaam materiaal dat lang meegaat en weinig onderhoud vereist.

Akoestische wandpanelen

Bij het kiezen van nieuwe kantoorwanden is het essentieel om rekening te houden met hoe geluid zich in de ruimte verspreidt. Akoestische wandpanelen zijn hierbij echt een uitkomst. Ze zorgen ervoor dat lawaai wordt gedempt, wat bijdraagt aan een prettige en rustige werkomgeving. Dat komt de productiviteit alleen maar ten goede. Deze panelen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten, dus je kunt ze aanpassen aan de stijl van je kantoor. Of je ze nu in vergaderruimtes, open kantoorruimtes of gangen plaatst, ze dragen bij aan een betere geluidsbeleving. Door te investeren in deze panelen maak je niet alleen je kantoor stiller, maar ook comfortabeler voor je team. En je kunt ze zelfs laten bedrukken met prints en patronen, waardoor ze niet alleen functioneel zijn maar ook nog eens mooi ogen in je kantoorruimte.

Groene wanden

Een andere geweldige optie voor nieuwe kantoorwanden zijn groene wanden, ook wel bekend als verticale tuinen. Deze brengen de natuur naar binnen en zorgen voor een frisse, inspirerende werksfeer. Stel je voor: prachtige groene wanden in de ontvangsthal, vergaderruimtes of zelfs kantoorruimtes. Het is niet alleen mooi, maar het verbetert ook de luchtkwaliteit, wat goed is voor het welzijn van je team. En het beste is dat je ze kunt aanpassen met verschillende soorten planten en bloemen, waardoor je kantoor een levendige en kleurrijke uitstraling krijgt.